ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Lockdown: Αντιδρά στα αυστηρά μέτρα η Ιερά Σύνοδος

Lockdown: Αντιδρά στα αυστηρά μέτρα η Ιερά Σύνοδος
InTime

Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα (04.01) μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής «σκληρού» lockdown για τις επόμενες επτά ημέρες, που επηρεάζει τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει τις αποφάσεις. Τις επόμενες επτά ημέρες, λοιπόν, θα επιβληθεί ένα πιο «σκληρό» lockdown και ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν είναι κι αυτό που αφορά τις εκκλησίες.

Οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς, ενώ δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους κατά την ημέρα των Θεοφανείων. Αυτό το μέτρο είναι κι εκείνο που έχει ενοχλήσει την Ιερά Σύνοδο, η οποία προετοιμάζεται να πάρει θέση και να κάνει σαφή την αντίθεσή της.

Ενδεικτική είναι η τελευταία ανακοίνωση στην οποία γίνεται γνωστό ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ τονίζεται πως τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, τηρήθηκαν στο έπακρο όλα τα υγειονομικά μέτρα στις εκκλησίες…

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 431 διασωληνωμένοι, 40 νεκροί και 262 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ