ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Νίκος Παπαχρήστου/Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής, την Κυριακή (20/6), στον Πατριαρχικό Ναό, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων Φιλαδελφείας Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου, Σασίμων Γενναδίου, Προύσης Ιωακείμ, Ιεραπόλεως Αντωνίου και Παμφίλου Δανιήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας.

Εκκλησιάστηκαν ο Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με στενούς συνεργάτες του, οι Σταύρος Χριστοδουλίδης και Μαξίμ Βντοβιτσένκο, πρόξενοι της Ελλάδας και της Ουκρανίας αντίστοιχα, καθώς και μικρός αριθμός πιστών, αφού κάθε Κυριακή ισχύουν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, με τη σύζυγό του, Μαρίνα και συνεργάτες του. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Πέτρο Ποροσένκο παρακάθισε στην πατριαρχική τράπεζα και έτσι οι συνδαιτυμόνες είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη συζήτησή τους για διάφορα θέματα της επικαιρότητας και για την πατριαρχική επίσκεψη στο Κίεβο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η παράσταση του δολοφόνου με τα «μουγκρητά» - Το τηλεφώνημα στη γειτόνισσα για «βοήθεια»