ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεσσαλονίκη: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η ενθρόνιση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου

Θεσσαλονίκη: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η ενθρόνιση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου
Eurokinissi

Με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, στις 17:00 στον καθεδρικό ναό της του Θεού Σοφίας, η ακολουθία ενθρόνισης του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 7πμ, με την ακολουθία του όρθρου και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον προσκυνηματικό ναό Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού, στον ναό Αγίου Δημητρίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ενθρόνιση, το Σάββατο, στον ναό της του Θεού Σοφίας, του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τα λεωφορεία με κατεύθυνση προς τον ναό, θα ακολουθήσουν δρομολόγιο μέσω των οδών Εγνατίας - Εθνικής Αμύνης – Τσιμισκή, ενώ η αποβίβαση των πιστών θα πραγματοποιείται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας.

Επιπλέον, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και κυκλοφοριακής συμφόρησης, τα λεωφορεία μετά την αποβίβαση των πιστών, θα κινηθούν μέσω των οδών Σαλαμίνος - Ναυάρχου Κουντρουριώτου και ακολούθως θα σταθμεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.