ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Καταστροφή αν επιτραπούν οι υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Καταστροφή αν επιτραπούν οι υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος είπε «να προσευχηθούμε λοιπόν στον Θεό να τους φωτίσει έτσι ώστε να μην καταστρέψουν την Ελλάδα μας». 

Θέση στο ζήτημα του νομοσχεδίου για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

«Να ζήσουμε όλοι μία καλή κι ευλογημένη χρονιά διότι αυτή που πέρασε χαρακτηρίστηκε από την πρόθεση κάποιων να αλλάξουν τις συνήθειές μας, τις παραδόσεις μας αλλά κι αυτά τα οποία διδαχτήκαμε από την παιδική μας ηλικία. Το 2023 ήταν έτος πυρκαγιών, πλημμυρών, βίας, εγκληματικότητας. Έτος το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για να καλλιεργηθούν νέα ήθη στην κοινωνία μας τα οποία είναι αντίθετα από την χριστιανική πίστη. Είναι καιρός ως Έλληνες σήμερα ως αρχή του νέου έτους, να αφυπνιστούμε και να δράσουμε» είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

«Κάποιος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως "ουδέτερο θρησκευτικό κράτος", έχει κάνει όμως μεγάλο λάθος Διότι τόσα εκατομμύρια Έλληνες αποδεικνύουν όλες αυτές τις ημέρες το τι σημαίνει Ελλάδα και το ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός μέσα εις στην Ελλάδα. Όσο κι αν επιθυμούν να βγάλουν τον Χριστό από το ελληνικό κράτος δεν θα τα καταφέρουν, καθώς είναι ριζωμένος μέσα στην Ελλάδα και μέσα στην καρδιά μας. Η νίκη του Κυρίου μας θα έρθει σύντομα και ας το αντιληφθούν αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν την πίστη μας παραποιώντας την χριστιανική οικογένεια» συμπλήρωσε.

Και κατέληξε λέγοντας «εάν νομοθετήσουν υπέρ των υιοθεσιών παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία μας. Ας μην το επιτρέψει αυτό ο Θεός. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο, την προσευχή. Να προσευχηθούμε λοιπόν στον Θεόν να τους φωτίσει έτσι ώστε να μην καταστρέψουν την Ελλάδα μας».