ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Φιλόθεος: Πρέπει να ενισχύσουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας

Μητροπολίτης Φιλόθεος: Πρέπει να ενισχύσουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας

Μητροπολίτης Φιλόθεος: «Να διατρανώσουμε την προσήλωση μας αλλά και την ιδιαίτερη φροντίδα που πρέπει όλοι μας επιδείξουμε στον ιερό θεσμό της οικογένειας», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος

Στο πλαίσιο της ανάγνωσης της εγκυκλίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, αναφέρθηκε στον «ιερό θεσμό της οικογένειας» και στον ρόλο του πατέρα και της μητέρας για την ανατροφή των παιδιών, καλώντας τους πιστούς να παραβρεθούν σε τρεις εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων, μία που διοργανώνουν τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα των τριών Μητροπόλεων (Θεσσαλονίκης, Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς και Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως) με τίτλο «Άνδρας και γυναίκα, ο γάμος. Πατέρας και μητέρα, η οικογένεια-Ώρα ευθύνης».

«Να διατρανώσουμε την προσήλωση μας αλλά και την ιδιαίτερη φροντίδα που πρέπει όλοι μας επιδείξουμε στον ιερό θεσμό της οικογένειας. Έναν θεσμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα και αντιμετωπίζει προβλήματα από εμάς τους ίδιους που δεν σεβόμαστε την οικογένεια. Καταρχάς πολλές φορές μέσα στο ζευγάρι βλέπουμε ο ένας να μη σέβεται τον άλλον, επίσης βλέπουμε τα παιδιά να μη σέβονται τους γονείς και οι γονείς να μη σέβονται τα παιδιά» είπε ο κ.κ. Φιλόθεος στην ομιλία του.

Και συνέχισε λέγοντας «αλλά υπάρχουν και διάφοροι εξωγενείς παράγοντες που πλήττουν αυτόν τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Εμείς ως μέλη της εκκλησίας πρέπει κατ’ εξοχήν τον τρόπο τρόπο της ζωής μας, από τις δικές μας επιλογές πρωτίστως να στηρίζουμε αυτόν τον ιερό θεσμό και στην συνέχεια να είμαστε έτοιμοι ώστε να υπερασπιστούμε αυτόν τον ιερό θεσμό».

Ο κ.κ. Φιλόθεος ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του, όπως την δημοσίευσε το grtimes.gr πως «πρέπει να ενισχύσουμε τον ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια και την μητρότητα».