ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η εορτή ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ.Νικολάου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (pics)

Η εορτή  ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ.Νικολάου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (pics)

Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιστορικό Ναό Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Στον όρθρο και την Θεία Λειτουργία παρέστη ο Αρχηγός Στόλου, ο Διοικητής Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού. Ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνας, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό που υπηρετούν στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετέθη προς προσκύνηση και τμήμα των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, που μεταφέρθηκαν από την Ι.Μ. Φανερωμένης Σαλαμίνας όπου φυλάσσονται.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Αρχιμανδρίτης Προκόπιος μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Μητροπολίτου και εξέφρασε την χαρά του που την ημέρα αυτή βρέθηκε μεταξύ αξιοτάτων Αξιωματικών του ενδόξου Πολεμικού Ναυτικού που ξέρουν να σέβονται, να τιμούν, να εφαρμόζουν τας παραδόσεις και να κρατούν άσβεστη την πίστη και το σεβασμό τους στον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο.

Από την πλευρά του ο Στρατιωτικός Ιερέας Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου ευχαρίστησε τον πρωτοσύγκελο για την παρουσία του στο Ναό και την Θεία Λειτουργία ενώ επισήμανε ότι αυτή την ημέρα η ενότητα του παρελθόντος με το παρόν γίνεται ακόμα ποιο έντονη μέσα από την πίστη των προγόνων αφενός που έκτισαν το Ναό αυτό με πολύ κόπο και εναπόθεσαν εντός αυτού το υστέρημα των αγαθών τους αλλά και το περίσσευμα της αγάπης τους, με την πίστη αφετέρου των ανθρώπων του σήμερα που αγωνίζονται να διατηρήσουν άσβεστο το καντήλι της πίστης που καίει μπροστά στην εικόνα του Θαυματουργού και Εφόρου του Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

Σχετικές ειδήσεις