ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε η Ρένα Δούρου

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε η Ρένα Δούρου

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι «η χώρα θα υπερβεί γρήγορα τη σημερινή δύσκολη συγκυρία», έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε σήμερα Πέμπτη (18/6) στο Φανάρι, με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης από την πλευρά της, δήλωσε ότι ο «ο λόγος του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας πέρα από την ιδιαίτερη βαρύτητά του, έχει πάντα χαρακτήρα κατευνασμού και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στη δημόσια σφαίρα.

Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη, συμπλήρωσε η κ. Δούρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, η Περιφερειάρχης Αττικής ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη βάση των πανανθρώπινων και οικουμενικών αξιών που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών και οργανισμών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής διεθνούς οικολογικού συνεδρίου, από την Περιφέρεια Αττικής, λόγω της κρίσιμης σημασίας και των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις