ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ν. Αφρική: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον

Ν. Αφρική: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή (4/10) στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον της Νοτίου Αφρικής, προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στο Γιοχάνεσμπουργκ προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου της Ολομέλειας του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεορτάστηκε η επέτειος της Kυπριακής Aνεξαρτησίας και η εορτή της προστάτιδος της κυπριακής αδελφότητας Νοτίου Αφρικής «Παναγία Κυκκώτισσα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα λόγους αγάπης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο κυπριακό πρόβλημα, ευχόμενος την ταχεία και προς το συμφέρον του κυπριακού λαού επίλυσή του. Ο Πατριάρχης προσέφερε ως ενθύμιο πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνος του Αγίου Γεωργίου Καϊρου.

Αντιφωνώντας τον Μακαριώτατο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος Νοτίου Αφρικής, Ανδρέας Δημητρίου, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για τη μέγιστη τιμή και χαρά της παρουσίας του ανάμεσά τους, ευχόμενος καλή επιτυχία στο πολυσχιδές του έργο.

Σχετικές ειδήσεις