Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο Ερντογάν θέλει να γίνει Σουλτάνος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο Ερντογάν θέλει να γίνει Σουλτάνος

"Αν δεν υπάρξει καλή θέληση δεν θα βρεθεί λύση ούτε το 2017 στο Κυπριακό", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος σχολιάζοντας τη χθεσινή ενημέρωση που είχε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό, είπε πως δεν προέκυψε κάτι νέο, καθώς όπως δήλωσε «δεν έχει κλείσει κανένα θέμα».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφαγε αρκετή ώρα για να μας πει ότι δεν είναι ο εισηγητής της λύσης της ομοσπονδίας, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αχρείαστο... Αφήσαμε τον Πρόεδρο να μας πει τα δικά του», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Επιπλέον, επεσήμανε πως ήταν λάθος του κ. Αναστασιάδη να μιλήσει για πενταμερή διάσκεψη, αφού συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η διάσκεψη θα είναι επταμερής.

Παράλληλα, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για όποια θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, λέγοντας ότι ο Ερντογάν αποκλείεται να κάνει οποιαδήποτε έκπτωση, αφού αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη τη λαϊκή ψήφο για να αλλάξει το Σύνταγμα.

Τέλος, τόνισε πως η Εκκλησία δεν ασκεί αντιπολίτευση ευχήθηκε όπως βρεθεί μία λύση, την οποία ωστόσο η Ιερά Σύνοδος δεν θεωρεί εφικτή, «καθώς ή Τουρκία τα θέλει όλα και το timing δεν είναι τόσο καλό, αφού ο Ερντογάν θέλει να γίνει Σουλτάνος».