ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός έχει δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσει την κρίση (pics)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός έχει δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσει την κρίση (pics)
Μήνυμα σε όλους όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι δεν βρίσκονται σε θέση ισχύος για να αποσπάσουν οφέλη για τους δικούς τους, αλλά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του συνόλου, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Αρχιεπισκοπής που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, παρουσία 1500 και πλέον παρεβρισκομένων, ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν με κάθε τρόπο, το έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπογράμμισε ότι το πολυσχιδές έργο της Αρχιεπισκοπής δεν είναι έργο ενός μόνο ανθρώπου αλλά των εθελοντών που στηρίζουν καθημερινά το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

4048061
4048091

«Το νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας, αυτόν που βρίσκεται πλάι μας, όπως αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «αγνοούν οι περισσότεροι που βρίσκονται σε καίριες θέσεις, δηλαδή στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, ότι η θέση που κατέχουν δεν τους δόθηκε για να αποσπάσουν οφέλη για τους δικούς τους, αλλά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του συνόλου. Πάντοτε, όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις και στην Εκκλησία αυτό επιβεβαιώνεται. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν και είναι γύρω μας και είναι «το αλάτι της γης». Όλοι, εξάλλου, κρινόμαστε για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας».

Ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την κρίση

«Ο ελληνικός λαός έχει δύναμη και κουράγιο και θα ξεπεράσει την δυσκολία της κρίσης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «μένει, όμως, το δυσκολότερο, η παρακμή, που είναι παντού, στο Κράτος, στην Εκκλησία, στην Κοινωνία, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ολοκληρώνοντας τον λόγο του τόνισε πως «σήμερα οι καινούργιοι συνεργάτες παίρνετε έναν διορισμό και αυτή η πρόσκληση είναι υπογεγραμμένη από χέρια χωμάτινα, ανθρώπινα, σαν τα δικά σας, αλλά είναι πρόσκληση του Θεού και της πρόνοιάς Του, για όλους τους ανθρώπους που είτε υποφέρουν είτε ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής».

4048028

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο κέντρο πολιτισμού. Την ευθύνη του συντονισμού και της παρουσίασης είχε ο Πρωτοσυγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από την Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Αρχιεπισκοπής υπό την Διεύθυνση της κ. Νινας Πατρικίδου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιεπίσκοπος προσφέροντας στην Διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ένα αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα.

4048030

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, οι Επίσκοποι Νεοχωρίου κ. Παύλος, Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος, Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο κ. Γιώργος Αγουρίδης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ειδικού Σκοπού Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κέντρου Πολιτισμού.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων