ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σειρά συναντήσεων για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σειρά συναντήσεων για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σειρά συναντήσεων είχε την Τρίτη (16/1) ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, κ.κ. Ιερώνυμος, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αρχής γενομένης με τη νέα πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Ιρίτσοβα.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντήλλαξαν ευχές για υγεία και ευημερία τη νέα χρονιά.

«Αναφερθήκαμε στους ιερούς δεσμούς της Σλοβακικής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, που απορρέουν από τα χρόνια του Κύριλλου και του Μεθοδίου και στις παραδόσεις μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε η Σλοβάκα πρέσβειρα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, ότι «στη συζήτηση πρυτάνευσε η σκέψη για την προσφορά των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και στην υποχρέωση που έχουμε σε αυτά τα δύο μεγάλα πρόσωπα της ορθοδοξίας».

Ακολούθησε η επίσκεψη του πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, ο οποίος παρέδωσε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επιστολή από τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, με ευχές για το νέο έτος.

Επιπλέον, ο πρέσβης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τη θέση Αμπάς, που επιμένει στη λύση του ζητήματος και την ειρήνη στην περιοχή.

Ένα ειρηνικό έτος, ήταν η ευχή του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σημείωσε, πως «μας έχει ξαφνιάσει η απόφαση του προέδρου της Αμερικής» και επισήμανε, ότι «τα Ιεροσόλυμα ήταν πάντα το κέντρο της Χριστιανοσύνης, ιδιαίτερα το Πατριαρχείο. Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις».

Εν συνεχεία, την πόρτα της Αρχιεπισκοπής πέρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, η οποία συζήτησε με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέματα της επικαιρότητας και κοινού ενδιαφέροντος.

Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας απασχόλησαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο και τον Αρχιεπίσκοπο, στη συνάντηση που ακολούθησε.

Σχετικές ειδήσεις