ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάρκο στο πυρόπληκτο Μάτι Αττικής, αποφάσισε να δημιουργήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Πάρκο στο πυρόπληκτο Μάτι Αττικής, αποφάσισε να δημιουργήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Τη δημιουργία πάρκου, στο Μάτι Αττικής που επλήγη από τις πυρκαγιές, αποφάσισε σήμερα Τετάρτη (5/9) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το εν λόγω πάρκο θα διαμορφωθεί σε έκταση που ανήκει στη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, προς όφελος των κατοίκων, σε συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια Αττικής, αφού η έκταση προηγουμένως δενδροφυτευθεί.

Επιπλέον, η ΔΙΣ υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αφού έλαβε υπόψη την από 25/7/2018 επιστολή του διευθυντή του Κέντρου Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, διά της οποίας παρακαλείται η Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια ταυτοποίησης μέσω DNA των οστών των πεσόντων του έπους του 1940 στη Βόρειο Ήπειρο, αποφάσισε την αποστολή στις Ιερές Μητροπόλεις εγκυκλίου ενημερωτικού σημειώματος, διά του οποίου θα ενημερώνονται δεόντως οι συγγενείς των πεσόντων για να προσέρχονται στα ειδικά κέντρα, προκειμένου να δώσουν γενετικό υλικό για την ταυτοποίηση.

Επίσης, ενέκρινε την πρόταση της ειδικής συνοδικής επιτροπής ειδικών ποιμαντικών υποθέσεων και καταστάσεων, για τη διεξαγωγή πιλοτικού συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη, 28-30 Σεπτεμβρίου 2018, με θέμα: «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών».

Τέλος, ενημερώθηκε από τις εκθέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες διαφόρων συνεδρίων και επιτροπών στην αλλοδαπή και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων