ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σπάνιες φωτογραφίες: Ο Άγιος Παΐσιος μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του (pics)

Σπάνιες φωτογραφίες: Ο Άγιος Παΐσιος μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του (pics)
WIKIPEDIA

Οι διδαχές του αποτελούν «φάρο» για την Ορθοδοξία, ωστόσο η ζωή του Αγίου Παϊσίου προτού ενδυθεί το σχήμα και ασπαστεί το μοναχισμό είναι σε πολλούς άγνωστη. Ποιος ήταν, πραγματικά, ο άνθρωπος αυτός που άφησε βαθύ το αποτύπωμά του στην πίστη των Χριστιανών;

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φωτογραφικό υλικό έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι συγγενείς του Αρσενίου Εζνεπίδη από την Κόνιτσα του νομού Ιωαννίνων: Αυτό ήταν το κοσμικό όνομα του Γέροντος Παϊσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το paisios.gr, μια πινακίδα που αναγράφει «πατρική οικία Γέροντα Παϊσίου», οδηγεί στο σπίτι της οικογένειας Εζνεπίδη, όπου υπάρχουν ακόμα και σήμερα φωτογραφίες του Αγίου, οικογενειακά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα του Αγιορείτη μοναχού.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του γέροντα, ο 95χρονος τότε Ραφαήλ Εζνεπίδης, έλεγε εν έτει 2013 για τον αδελφό του: «Ο Παΐσιος είναι σε μεγάλο κόσμο». Ενώ η σύντροφος του Ραφαήλ Εζνεπίδη ανέφερε: «Εμείς τον γέροντα Παΐσιο, τον θυμόμαστε σαν οικογένειά μας. Έκανε δουλειές του σπιτιού. Μετά έφυγε για το Άγιο Όρος».

Δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω στην gallery του Newsbomb.gr (πηγή φωτογραφιών και πληροφοριών: paisios.gr)

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταφθάνει νέο κύμα κακοκαιρίας - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Σχετικές ειδήσεις