ΕΡΓΑΣΙΑ

Υποψήφιοι συνταξιούχοι: Τι πρέπει να κάνουν για να βγουν πιο γρήγορα στη σύνταξη

Υποψήφιοι συνταξιούχοι: Τι πρέπει να κάνουν για να βγουν πιο γρήγορα στη σύνταξη

Μεγάλη ταλαιπωρία και πολλές απορίες «στοιχειώνουν» όσους το 2017 βγαίνουν στη σύνταξη, και πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε επιτυχώς να υποβληθεί η αίτηση συνταξιοδότησής τους. Φέτος, όλοι οι ασφαλισμένοι υποχρεούνται να την υποβάλουν ηλεκτρονικά.

Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΜΑΤ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ

Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη

20 ΜΠΟΥΡΛΟΣ copy

Μέχρι σήμερα, ηλεκτρονικά υπέβαλαν την αίτηση συνταξιοδότησής τους υποχρεωτικά μόνο όσοι άνηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όμως, ο νέος ασφαλιστικός νόμος το άλλαξε και αυτό, και έτσι εφεξής όλοι οι ασφαλισμένοι -από όλα τα Ταμεία- είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν και αυτοί ηλεκτρονικά την αίτησή τους για σύνταξη λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, και στη συνέχεια είναι υποχρεωμένοι να διαβιβάζουν το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο στο ασφαλιστικό τους ταμείο μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το ίδιο θα συμβαίνει και στον ΟΓΑ, απλά ο ανταποκριτής θα κάνει τη διαβίβαση των δικαιολογητικών μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δημήτρης Μπούρλος για όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι στο Newsbomb.gr

Προσοχή 1:

Οι ασφαλισμένοι να έχουν υπολογίσει τον χρόνο ασφάλισης σε κάθε Ταμείο, ώστε ο θεμελιωμένος χρόνος ασφάλισης να είναι ξεκάθαρος.

Προσοχή 2:

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσέξουν στην αναγνώριση των πλασματικών ετών.

Προσοχή 3:

Όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) θα πρέπει να έχουν φροντίσει να λύσουν όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν. Όσοι πάλι ανήκουν στο ΙΚΑ, να ψάξουν να βρουν τα ασφαλιστικά τους βιβλιάρια.

Προσοχή 4:

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι τις ηλεκτρονικές υποβολές για τη συνταξιοδότησή τους. Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δεν αναλαμβάνουν για λογαριασμό κανενός ασφαλισμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση.

Προσοχή 5:

Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όλοι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι κατά την υποβολή, καθώς πιθανές διορθώσεις δεν είναι εφικτές.

Σχετικές ειδήσεις