ΕΡΓΑΣΙΑ

Επιμένει η Αχτσιόγλου: Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους

Επιμένει η Αχτσιόγλου: Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους

Έφη Αχτσιόγλου | Ειδήσεις: Το γνωστό αφήγημα του αριστερού «success story» για τις συντάξεις επανέλαβε τη Δευτέρα (08/05/2017) η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας για ακόμη μία φορά ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την περίοδο 2019 και 2020».

«Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

«Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με λεηλατημένα αποθεματικά, πλήρως ανορθολογικό, ένα σύστημα που είχε κάνει την εισφοροδιαφυγή συστατικό κομμάτι - την ήξερε, τη μέτραγε και την άφηνε εκεί που ήταν- και ταυτόχρονα παραλάβαμε μια αγορά εργασίας πλήρως απορρυθμισμένη, με την ανεργία στο 27%», ανέφερε η υπουργός Εργασίας.

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ενιαία την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Δουλεύουμε σε ένα συνολικό σχέδιο με στόχους: την ανάσχεση της ανεργίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους αυτό το διάστημα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, κάτι που θα φέρει και πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κ. Αχτσιόγλου είπε: «Θα νομοθετήσουμε σήμερα ότι, από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων ( η ευνοϊκότερη ρύθμιση και η επεκτασιμότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας). Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπογράφουν συμβάσεις με υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας».