ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέα αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε κατά του διαγωνισμού πρόσληψης 404 δικαστικών υπαλλήλων

Νέα αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε κατά του διαγωνισμού πρόσληψης 404 δικαστικών υπαλλήλων

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατατέθηκε νέα αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 404 δικαστικών υπαλλήλων που πανελλαδικά θα στελεχώσουν τα δικαστήρια και της εισαγγελίες.

Η νέα αίτηση ακύρωσης κατά του οριστικού πίνακα διορισθέντων κατατέθηκε από 50 υποψήφιους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τον επίμαχο διαγωνισμό.

Όπως είναι γνωστό, ήδη ο εν λόγω διαγωνισμός μετά από προσφυγή 3 υποψηφίων έχει «παγώσει» από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει οι 3 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Ειδικότερα, οι 50 που αποκλείστηκαν στρέφονται κατά των 404 οι οποίοι προκρίθηκαν, καθώς θεωρούν, όπως αναφέρουν στην αίτησή τους, ότι ο πίνακας διοριστέων καταρτίστηκε «κατά παράβαση των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας, δεδομένου ότι οι διοριστέοι επελέγησαν βάσει μιας άνισης, αναξιοκρατικής και άνευ κριτηρίων διαδικασίας μοριοδοτήσεως με το πριμ της συνάφειας».

Στην αίτηση ακύρωσης, που κατέθεσε ο πανεπιστημιακός καθηγητής και δικηγόρος Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος εκπροσωπεί τους 50, γίνεται επίκληση παλαιοτέρου πρακτικού της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ (22.3.2006) το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα (σε αντίθεση με μετέπειτα θέση του αρμόδιου τμήματος) περί ύπαρξης συνάφειας του γνωστικού αντικειμένου με τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, όπως επίσης επισημαίνεται και η υπ' αριθμ. 1225/2017 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που είναι στο ίδιο πνεύμα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ρoή Ειδήσεων