ΚΟΣΜΟΣ

SOS σε πτήση από Αθήνα: Έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου – Πανικός στο πιλοτήριο

SOS σε πτήση από Αθήνα: Έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου – Πανικός στο πιλοτήριο

Ο ένας εκ των κυβερνητών έχασε τις αισθήσεις του!

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στην δημοσιότητα για την εφιαλτική πτήση της British Airways από Αθήνα προς Λονδίνο στις αρχές Ιανουαρίου.

Η πτήση εκτελούσε το δρομολόγιο από την ελληνική πρωτεύουσα προς το Χίθροου, ωστόσο καπνοί γέμισαν το πιλοτήριο.

Η πτήση BA633 βρισκόταν μόλις τέσσερα μίλια μακριά από το Χίθροου όταν ο ένας εκ των κυνερνητών του αεροσκάφους ένιωσε αδιαθεσία κι άρχισε να χάνει τις αισθήσεις τους.

Ο συγκυβερνήτης πήρε το πηδάλιο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι έπεσαν στο cockpit οι μάσκες οξυγόνου. Το αεροσκάφος A320 προσγειώθηκε δυο λεπτά αργότερα, ωστόσο, έμεινε καθηλωμένο για 48 ώρες έτσι ώστε να το «χτενίσουν» οι ειδικοί.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι επιβάτες δεν κατάλαβαν τίποτα, καθώς οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν μόνο μέσα στο πιλοτήριο κι όχι στην καμπίνα επιβατών.

Στην καμπίνα του πιλοτηρίου βγήκαν καπνοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο ή και διαρροή λαδιού.

Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι ότι σχεδόν 300 «συμβάντα καπνού» αναφέρθηκαν πέρυσι στις πτήσεις της εταιρίας και περίπου 100 περιπτώσεις εικαζόμενης «αεροτοξικότητας» έχουν ασκηθεί κατά της αεροπορικής εταιρείας.

Το περιστατικό διερευνάται από το συμβούλιο διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (AAIB).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Συμφωνήσαμε σε όλα με τον Χαφτάρ - Τι είπαν στην 90λεπτη συνάντηση

Σχετικές ειδήσεις