ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Κίνηση αντιπερισπασμού από τον Ερντογάν – Διώχνει τους μετανάστες και στέλνει στρατό

Έβρος: Κίνηση αντιπερισπασμού από τον Ερντογάν – Διώχνει τους μετανάστες και στέλνει στρατό
Ηχηρό μήνυμα από τους Εβρίτες-«Δεν μας τρομάζουν οι κομάντο του Ερντογάν»

Έντονη κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Μετακινούνται δυνάμεις του τουρκικού στρατού προς το φράχτη

Σε «γκρίζα» ζώνη επιχειρεί να μετατρέψει ο Ερντογάν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, δημιουργώντας από τη μία έναν τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό στο οποίο εγκλωβίζονται χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και «αγνώστου προελεύσεως» άτομα και παράλληλα στέλνει εκεί ισχυρές δυνάμεις του τουρκικού στρατού και της Αστυνομίας.

Με το μέτωπο της Συρίας να έχει μετατραπεί σε «βατερλώ» για την τουρκική κυβέρνηση, η οποία δέχεται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό της για τους χειρισμούς της που έχουν ως αποτέλεσμα να γυρνάνε συνεχώς φέρετρα με Τούρκους στρατιώτες, το καθεστώς Ερντογάν στρέφει το ενδιαφέρον του προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μπορεί όλο το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι να είχαν εστιάσει στο Αιγαίο, με καθημερινές προκλήσεις σε όλο το Αρχιπέλαγος, ωστόσο, φαίνεται πως ο «σουλτάνος» δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το… ποτάμι! Φυσικά, δεν αφήνει το Αιγαίο, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 11 υποβρύχια της Τουρκίας πλέουν σε όλο το μήκος του.

Προκαλεί επίσης τεράστιο ενδιαφέρον και ανησυχία το γεγονός ότι ενώ η Τουρκία είχε στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανατολική Μεσόγειο προσπαθώντας να μπει «σφήνα» στο ενεργειακό παιχνίδι, ξαφνικά δημιουργεί νέο μέτωπο στον Έβρο. Πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού; Ενδεχομένως…

Πάντως, τις τελευταίες ώρες, ο Ερντογάν φέρεται να έχει δώσει εντολή να απομακρυνθούν από το φράχτη του Έβρου οι μετανάστες και να εγκατασταθούν στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στην Αδριανούπολη. Παράλληλα όμως, σύμφωνα με τον αντιφρονούντα στο καθεστώς Ερντογάν δημοσιογράφο, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, το μεσημέρι της Παρασκευής κινηματογραφήθηκε αποστολή περισσότερων τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας φέρονται να κατευθύνονται προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς την Αθήνα, ακολουθώντας μια ολοένα και πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, θέλοντας να λάβει μια μεγάλη μερίδα της ανατολικής Μεσογείου, μετά την υποτιθέμενη συμφωνία θαλάσσιων συνόρων με τη λιβυκή κυβέρνηση το Νοέμβριο. Ταυτόχρονα, ανοίγει και νέο μέτωπο στον Έβρο προσπαθώντας αφενός να τρομάξει την Ελλάδα και αφετέρου να αυξήσει την πίεση προς την Ευρώπη.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες ενώ, πάντα υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος της προβοκάτσιας από το ανήθικο καθεστώς Ερντογάν.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα: Πού δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα λόγω COVID-19

Έβρος: Επεισόδια με χημικά στα σύνορα - Μετανάστες επιτέθηκαν στις ελληνικές δυνάμεις