ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: Η ελληνική ακτοφυλακή παραβίασε τουρκικά χωρικά ύδατα

Τουρκικά ΜΜΕ: Η ελληνική ακτοφυλακή παραβίασε τουρκικά χωρικά ύδατα

Για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, από την ελληνική ακτοφυλακή κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο με σκάφος του λιμενικού να περνά ξυστά από βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να την ανατρέψει.

Το χαβά τους τα τουρκικά ΜΜΕ και ο «σουλτάνος». Μετά τις προκλήσεις στον Έβρο, τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παραβιάσεις του ελληνικού λιμενικού σώματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασε 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Τουρκικά μέσα μεταδίδουν επίσης ότι ένας Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να διαφύγει προς την Κω από τη Μούγλα της Τουρκίας κολυμπώντας και κρατώντας μία σανίδα του σερφ.

Η τουρκική ακτοφυλακή τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε πίσω στις τουρκικές ακτές.

Δείτε το βίντεο:

Πυρά από την τουρκική στρατοχωροφυλακή στον Έβρο

Δυο νέα περιστατικά πυροβολισμών από μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης (30/04) στην περιοχή του Τυχερού, στον Έβρο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στις 10:20 το βράδυ. Ειδικότερα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.