ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Έτοιμη για αποστολή βοήθειας στην Κρήτη λόγω του σεισμού

Τουρκία: Έτοιμη για αποστολή βοήθειας στην Κρήτη λόγω του σεισμού
AP PHOTOS

Η ελληνική πλευρά ευχαρίστησε τον Τούρκο πρέσβη για την ετοιμότητα της γείτονος να παράσχει βοήθεια μετά τον σεισμό των 6 ρίχτερ στην Κρήτη  

Επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη είχε σήμερα το απόγευμα ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν (Burak Özügergin) με αφορμή τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νοτίως της Ιεράπτερας, στην Κρήτη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Την ετοιμότητά της Τουρκίας να παράσχει βοήθεια στην Κρήτη σε περίπτωση που χρειαστεί εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί, εξέφρασε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

«Ο Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ Θ. Δεμίρη, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νοτίως της Ιεράπτερας, στην Κρήτη. Εξέφρασε την ετοιμότητα της γείτονος να παράσχει βοήθεια για την αντιμετώπιση τυχόν επιπτώσεων από το σεισμό. Από πλευράς του, ο κ. Δεμίρης διευκρίνισε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευτυχώς δεν προκύπτει να έχουν υπάρξει ζημιές ή τραυματίες και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών και τη διάθεση συνδρομής», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Από πλευράς του, ο κ. Δεμίρης διευκρίνισε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευτυχώς δεν προκύπτει να έχουν υπάρξει ζημιές ή τραυματίες και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών και τη διάθεση συνδρομής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων – Πώς αλλάζει η ζωή μας από Δευτέρα: Τι ισχύει για καταστήματα, μάσκες και μετακινήσεις

Σχετικές ειδήσεις