ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Έτσι είναι παρατεταγμένα τα ελληνικά πολεμικά πλοία στην περιοχή

Oruc Reis: Έτσι είναι παρατεταγμένα τα ελληνικά πολεμικά πλοία στην περιοχή
Associated Press

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στο ανατολικό άκρο της, βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) το σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Στην περιοχή βρίσκονται ελληνικά πολεμικά πλοία, τα οποία εκπέμπουν από τον ασύρματο ανά 15 λεπτά μήνυμα προς τον κυβερνήτη του Oruc Reis ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλώντας τον να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σκάφος δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του.

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη διάταξη, και σε καίριες θέσεις, με τις μονάδες που παρακολουθούν το Oruc Reis να εκπέμπουν τα μηνύματα για αποχώρηση.

Το βράδυ της Δευτέρας (10/8) το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες με το Oruc Reis να πλέει στο Αιγαίο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Όπως αναφέρει, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Δείτε στην παρακάτω gallery εικόνες του Oruc Reis και την παράταξη του ελληνικού στόλου στην περιοχή:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αναβάλαμε τις έρευνες μετά την παρέμβαση Μέρκελ - Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο