ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Γαλλία ενθαρρύνει επικίνδυνα Ελλάδα και Κύπρο που ευθύνονται για την ένταση

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Γαλλία ενθαρρύνει επικίνδυνα Ελλάδα και Κύπρο που ευθύνονται για την ένταση
ap

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γαλλίας εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του την Τετάρτη (26/08) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ, κατηγορεί την Αθήνα και τη Λευκωσία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιτίθεται και στη Γαλλία για τη συμμετοχή της στην στρατιωτική άσκηση νότια της Κύπρου.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Γαλλία «ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η προσγείωση των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου με το πρόσχημα μιας άσκησης με την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ιταλία και την Ελλάδα και η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη με τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ επισημαίνεται ότι οι ενέργειες της Γαλλίας θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να οδηγήσουν σε λύση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Νέα ημερομηνία για το πρώτο κουδούνι - Τι θα ισχύσει με τις μάσκες