ΕΘΝΙΚΑ

Κλιμακώνουν την ένταση τα τουρκικά ΜΜΕ: «Η Αθήνα σαμποτάρει τις συνομιλίες»

Κλιμακώνουν την ένταση τα τουρκικά ΜΜΕ: «Η Αθήνα σαμποτάρει τις συνομιλίες»

Την τακτική των προκλήσεων εφαρμόζουν τα τουρκικά ΜΜΕ εν αναμονή μάλιστα της έναρξης των διερευνητικών επαφών Αθήνας – Άγκυρας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak – με τίτλο «Το παιχνίδι της Ελλάδας «Navtex» – Η Αθήνα σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις» παρουσιάζει τις Navtex ανοιχτά της Κρήτης ως προκλητική ενέργεια της Ελλάδας που αποσκοπεί να σαμποτάρει τον επικείμενο ελληνοτουρκικό διάλογο.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό -εννοεί τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης- «δεν θα λύσει τα προβλήματα αλλά θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή».

«Η Τουρκία έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου έκανε πολλά βήματα σε αυτό το θέμα και ότι αξιολόγησε να μειώσει το πεδίο εφαρμογής ορισμένων στρατιωτικών ασκήσεων και ακόμη και να καθυστερήσει ορισμένες από αυτές προκειμένου να συμβάλει στη λύση. Απέναντι σε όλα αυτά τα καλοπροαίρετα βήματα της Τουρκίας, η Ελλάδα προσπαθεί να ανατρέψει το τραπέζι του διαλόγου», σημειώνει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι ενεργοποίησαν τους S-400! Έβαλαν στο… στόχαστρο ελληνικά F-16