ΕΘΝΙΚΑ

Οι Καναδοί της Bombardier «κόβουν» τα φτερά των τουρκικών drones

Οι Καναδοί της Bombardier «κόβουν» τα φτερά των τουρκικών drones

Γκρεμίζεται το deal των Τούρκων με την μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων Rotax 

Τέλος στην προμήθεια κινητήρων για τα τουρκικά drones Bayraktar, βάζει η καναδική κατασκευαστική εταιρεία Bombardier. Η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι αναστέλλεται η προμήθεια, καθώς έγινε γνωστό ότι οι κινητήρες Rotax που παράγει χρησιμοποιήθηκαν για drones τα οποία πραγματοποιούσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι σταματάει πλέον να παραδίδει τους κινητήρες της σε χώρες που τους χρησιμοποιούν με «σκιώδεις σκοπούς». Σημειώνεται ότι κινητήρες της εν λόγω εταιρείας βρέθηκαν σε πολεμικά drones της Τουρκίας που παίρνουν μέρος στις μάχες του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Υπενθυμίζεται ότι Καναδάς έχει ακυρώσει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού προς την Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2019 όταν ο Ερντογάν αποφάσισε την εισβολή στην βόρειο-δυτική Συρία.

Με αυτή την εξέλιξη που αφορά την ακύρωση της συμφωνίας με την μεγάλη καναδική εταιρεία κατασκευής κινητήρων, τίθενται παράλληλα, εν αμφιβόλω, τα συμβόλαια της Τουρκίας για drones με Ουκρανία και Σερβία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: Η INTERPOL ψάχνει τον «υπαρχηγό» της Χρυσής Αυγής