ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Ο Αττίλας 3 και το κιτς σόου… αλά τούρκα – Πώς εισέβαλε στα ματωμένα χώματα

Ερντογάν: Ο Αττίλας 3 και το κιτς σόου… αλά τούρκα – Πώς εισέβαλε στα ματωμένα χώματα
ASSOCIATED PRESS

Εμμονικός, ασεβής και επικίνδυνος - Έκανε αυτό που δεν έκανε κανείς Τούρκος πρόεδρος εδώ και 46 χρόνια

Πριν από λίγους μήνες γράφαμε στο Newsbomb.gr ότι ο Ερντογάν καταλαβαίνει μόνο από πράξεις και πως δεν υπολογίζει ούτε Ευρώπη, ούτε ΗΠΑ, ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΟΗΕ. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν.

Με την Αμερική να βρίσκεται ουσιαστικά σε ακυβερνησία, την Ε.Ε. να είναι έρμαιο της Γερμανίας, τον ΟΗΕ να… πετάει αετό και το ΝΑΤΟ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, ο Ερντογάν συνεχίζει τη δράση του κατά του Ελληνισμού. Ό,τι δεν είχε τολμήσει για σχεδόν μισό αιώνα η Τουρκία, το πραγματοποίησε την Κυριακή (15.11) ο Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, τις χλιαρές – όπως πάντα – εκκλήσεις της Ευρώπης, αλλά και την εξαγγελθείσα πρωτοβουλία του Αντόνιο Γκουτέρες, για σύγκλιση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Έχοντας στήσει και πάλι μια κιτς παράσταση, πήγε στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, για πικ νικ δίπλα στα ερείπια της πόλης η οποία παραμένει βουβή και λεηλατημένη για 46 χρόνια.

Μια πόλη που κάθε σπίτι, κάθε πέτρα της «μιλάει» ελληνικά, μια πόλη που ακόμα ακούγονται τα γέλια των παιδιών και τα ουρλιαχτά κατά την εισβολή του Αττίλα, μια πόλη που το χώμα της ποτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των Ελλήνων για περισσότερο από δυόμιση χιλιετίες.

Τεράστιες σημαίες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος είχαν αναρτηθεί σε κατεστραμμένες πολυκατοικίες. Εμβατήρια έπαιζαν από το πρωί περιμένοντας το «πορθητή» Ερντογάν. Πλήθος Τουρκοκυπρίων ζητοκραύγαζε βλέποντας τον… μεσσία που έχει οδηγήσει στην ζητιανιά και την ανέχεια τον τουρκικό λαό, να περνά μπροστά από την παραλία των Βαρωσίων.

Όσο για τις δηλώσεις του «σουλτάνου»… προκλητικές, ασεβείς και επικίνδυνες. «Πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε», είπε ο Ερντογάν στα τηλεοπτικά συνεργεία που περίμεναν μια δήλωσή του.

Μετά το πέρας της παράνομης επίσκεψης του, o Τούρκος πρόεδρος δήλωσε προκλητικά: «Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με το ”ψευδοκράτος” σε κάθε του βήμα. Όταν η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας αρχίσει να εργάζεται στα Βαρώσια, μπορεί να πληρώσει τους Ελληνοκύπριους αιτούντες», ανέφερε.

Για μία ακόμα φορά, δηλαδή, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: Να λαϊκίζει με φανταστικές θεωρίες, να φανατίζει εναντίον ορατών και αόρατων εχθρών, να ποτίζει τα τουρκικά πλήθη με εθνικισμό και μισαλλοδοξία, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους Τούρκους από τα πραγματικά, καθημερινά τους προβλήματα.

Η βασική πολιτική του γραμμή παραμένει η ίδια και μπορεί να αποτυπωθεί περιληπτικά με την εξής φράση: «Μπορεί να πεινάτε, μπορεί να υποφέρετε, όμως κάντε υπομονή, διότι εγώ προσπαθώ να δοξάσω την Τουρκία».

Κομπάρσοι στην θεατρική παράσταση του Ταγίπ Ερντογάν στην Αμμόχωστο, οι υπουργοί του, ο σύμμαχος του ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέντ Μπαχτσελί και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Η ηγεσία του καθεστώτος παρατεταμένη στα αιματοβαμμένα Βαρώσια. Ο νέος Αττίλας, είναι γεγονός για την μαρτυρική Μεγαλόνησο και έχει την υπογραφή του «σφαγέα» Ερντογάν.

Αυτή είναι η Τουρκία και ο ημίτρελος ηγέτης της

Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει μπροστά, η Τουρκία του καθεστώτος Ερντογάν φορά τις στολές της μάχης του Ματζικέρτ για να στήσει κακόγουστα σόου, μετατρέπει την Αγιά-Σοφιά σε τζαμί, ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στρατιωτικοποιεί την εξωτερική πολιτική στο εξωτερικό (Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αρμενία, ακόμα και στη Σομαλία). Η πολιτική της στηρίζεται στις ένοπλες απειλές, όπως το casus belli της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1995, όπως, ομοίως, το τωρινό επιθετικό ντελίριο των Τούρκων αξιωματούχων. Ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ο κακός γείτονας των υπόλοιπων κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, αφού όχι μόνο καταπατά τα δικαιώματα των άλλων, εισβάλλοντας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στην κυπριακή ΑΟΖ, στην συριακή και ιρακινή επικράτεια, καθώς και στη Λιβύη, αλλά και αμφισβητεί το νόμιμο δικαίωμα των άλλων να ασκήσουν τα αυτονόητα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Και στο εσωτερικό της Τουρκίας, όμως, το καθεστώς Ερντογάν, δεν σταματά να δείχνει το σκοτεινό του πρόσωπο: ένοπλες πολιτοφυλακές στις γειτονιές, λογοκρισία, πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ, άδικες φυλακίσεις και βασανιστήρια έχουν οδηγήσει πολλούς απεγνωσμένους Τούρκους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο νομιμότητας σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο πακτωλός χρημάτων που ξοδεύει η τουρκική προπαγάνδα προκειμένου να χτίσει μια εικόνα μοντέρνου, δήθεν, κράτους, δεν είναι ικανός να κρύψει τη βαρβαρότητα και τη διαρκή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όσο τα προβλήματα της Τουρκίας θα διογκώνονται, όσο τα τείχη της διεθνούς απομόνωσης θα υψώνονται, όσο η οικονομία θα καταρρέει, τόσο ο Ερντογάν θα ψάχνει εναγωνίως για μια επιτυχία σε ένα τουλάχιστον από όλα αυτά τα μέτωπα που έχει ανοίξει και συνεχίζει να ανοίγει. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πείσει, αφενός τον εαυτό του ότι είναι πράγματι ο «εκλεκτός» του Αλλάχ, όπως ο ίδιος ψευδαπατάται, αφετέρου τους Τούρκους πολίτες, που συνεχίζουν να τον πιστεύουν, μεθυσμένοι από τους φανατισμούς και τις μισαλλοδοξίες που τους ποτίζει. Έως πότε όμως θα τους κοροϊδεύει;

Όσο οι τσέπες των πολιτών αδειάζουν, όσο η αγοραστική τους δύναμη εξασθενεί, τόσο ο χρόνος για τον Ερντογάν μετράει αντίστροφα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr