ΕΘΝΙΚΑ

Παραλήρημα Ακάρ κατά Ελλάδας: Πάει από πόρτα σε πόρτα με ψέματα και συμπεριφέρεται ανέντιμα

Παραλήρημα Ακάρ κατά Ελλάδας: Πάει από πόρτα σε πόρτα με ψέματα και συμπεριφέρεται ανέντιμα

Συνεχίζει ακάθεκτος τις προπαγανδιστικές του δηλώσεις κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος αυτή τη φορά υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να «στριμώξει» και πως είναι εκείνη που αρνείται συνεχώς τον διάλογο.

Όπως συγκεκριμένα δηλώνει ο Τούρκος υπουργός: «Η Ελλάδα εξέδωσε 49 NAVTEX τους τελευταίους τρεις μήνες και δραστηριοποιήθηκε μόνο σε δύο. Όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ως προβλήματα είναι δικά της δημιουργήματα. Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να "στριμώξει" την Τουρκία. Όταν λέμε "ας καθίσουμε να μιλήσουμε" η Ελλάδα αρνείται τη συνάντηση. Πάει από πόρτα σε πόρτα και με ψέματα συμπεριφέρεται ανέντιμα».

Ο Χουλουσί Ακάρ, τον τελευταίο καιρό εξαπολύει συχνά λεκτικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας, κάνοντας ξεκάθαρο με αυτό τον τρόπο ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τις προηγούμενες ημέρες αναφέρθηκε στην Συνθήκη της Λωζάνης και την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, λέγοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και «κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον». «Ενώ τα ζητήματα πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια».

Σχετικά με το στρατιωτικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο Χουλουσί Ακάρ είχε σχολιάσει πως «σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί».

«Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ανασχηματισμός των αμετακίνητων: Όλα τα ονόματα – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν