ΕΘΝΙΚΑ

Rafale: Η στιγμή που τα γαλλικά μαχητικά προσγειώνονται Τανάγρα – Αποκλειστικά βίντεο Newsbomb.gr

Rafale: Η στιγμή που τα γαλλικά μαχητικά προσγειώνονται Τανάγρα – Αποκλειστικά βίντεο Newsbomb.gr

Εικόνα από το... μέλλον με τα αεροσκάφη της Armee de L’ Air να προσγειώνονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης - Κοινές ασκήσεις με ελληνικά μαχητικά F-16 και Mirage 2000-5 πάνω από το Αιγαίο. 

Συνολικά τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη Rafale προσγειώθηκαν σήμερα (02/02) στην αεροπορική βάση της Τανάγρας (114 Πτέρυγα Μάχης).

Τα γαλλικά υπερόπλα έκαναν την εμφάνισή τους στον ελληνικό ουρανό σε μια εικόνα από το… μέλλον που προκαλεί εφιάλτες στην Τουρκία.

Βεβαίως δεν είναι τα αεροσκάφη που συμφώνησε να πάρει η Χώρα μας, αλλά μαχητικά της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που επιστρέφουν από αποστολή στο Μάλλι της Αφρικής και έρχονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της άσκησης «Skyros».

Δείτε τα βίντεο από την προσγείωση των Rafale στην Τανάγρα, που εξσφάλισε το Newsbomb.gr:

Τα Rafale στην... μελλοντική «φωλιά» τους:

Από σήμερα (02/02), τα γαλλικά Rafale, σε συνεργασία με Mirage 2000-5 και F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο αλλά και πάνω από την ηπειρωτική χώρα.

Τα σενάρια της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εικονικές αερομαχίες, ασκήσεις προσβολής ή προστασίας ναυτικών μονάδων, καθώς και επιχειρήσεις προσβολής χερσαίων στόχων. Στις επιχειρήσεις συνεκπαίδευσης θα συμμετέχουν επίσης μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ειδικές δυνάμεις.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση των δυνατοτήτων των Rafale, με τους Έλληνες χειριστές να πετούν με Γάλλους συναδέλφους τους πάνω από το ελληνικό έδαφος.

Κεντρικό ρόλο στις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα έχει το ελληνικό «αεροπλανοφόρο» στην καρδιά του Αιγαίου, η Σκύρος. Άλλωστε, για πολλά χρόνια η Σκύρος αποτέλεσε τη «φωλιά» των ελληνικών Mirage, απ’ όπου απογειώνονταν για να αναχαιτίσουν Τούρκους εισβολείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.261 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 244 οι διασωληνωμένοι