ΕΘΝΙΚΑ

Τσελίκ κατά Μητσοτάκη: «Θέλει να πάρει τα πάντα χωρίς να δώσει τίποτα, ας σηκωθούμε από το τραπέζι»

Τσελίκ κατά Μητσοτάκη: «Θέλει να πάρει τα πάντα χωρίς να δώσει τίποτα, ας σηκωθούμε από το τραπέζι»

Απειλές τον Τούρκων για τερματισμό των διερευνητικών επαφών και προπαγάνδα περί ειρηνευτικών δυνάμεων στην κατεχόμενη Κύπρο

Ακραίο προκλητικό λόγο χρησιμοποιεί για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Ερντογάν, ως απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για το Κυπριακό. Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε χθες σε Κύπρο και Ισραήλ.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Κύπρο και πως αυτές επηρεάζουν τις διερευνητικές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «προσπαθούμε να δείξουμε ευαισθησία για μία ομαλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Στην αρχή προσπάθησαν να αλλάξουν την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών. Η Τουρκία έχει την πιο θετική συμβολή. Οι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε με απύθμενο θράσος τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στη Κύπρο, ως «ειρηνευτικά» αρνούμενος σε μια απόσυρσή τους. «Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί».

Τέλος ο εκπρόσωπος του APK εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού απειλώντας ότι η Τουρκία θα σηκωθεί από το τραπέζι του διαλόγου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει να πάρει τα πάντα, χωρίς να δώσει τίποτα. Θέλει γη από την τουρκική πλευρά, αλλά δεν θέλει να μοιραστεί τους φυσικούς της πόρους. Τότε, λέει, ας σηκωθούμε από το τραπέζι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στο «χείλος» του τρίτου κύματος και του ολικού lockdown - Έως και 1.700 μολύνσεις