ΕΘΝΙΚΑ

Απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων στην ΕΕ τώρα: Σημαντική πρωτοβουλία του Κώστα Μαυρίδη - Ψηφίστε εδώ

Απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων στην ΕΕ τώρα: Σημαντική πρωτοβουλία του Κώστα Μαυρίδη - Ψηφίστε εδώ

Η πρωτοβουλία του Κύπριου Ευρωβουλευτή βρίσκεται σε εξέλιξη και τυγχάνει ήδη ευρείας στήριξης από πολλούς Ευρωβουλευτές

Με πρωτοβουλία του Κύπριου Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ - S&D) ξεκίνησε αίτημα για συνυπογραφή από τους συναδέλφους του, επιστολής προς τον Josep Borrell, Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής, για την απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την ΕΕ, και κατ' επέκταση από τα κράτη-μέλη, της τουρκικής εξτρεμιστικής και εγκληματικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» και οποιωνδήποτε εξαρτώμενων της οργανώσεων.

Η πρωτοβουλία του Κύπριου Ευρωβουλευτή βρίσκεται σε εξέλιξη και τυγχάνει ήδη ευρείας στήριξης από πολλούς Ευρωβουλευτές από διαφορετικά κράτη-μέλη και Πολιτικές Ομάδες, περιλαμβανομένης της Προέδρου της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Nathalie Loiseau (Γαλλία).

Όπως δήλωσε ο κ. Μαυρίδης, «με αφορμή την απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» στην Γαλλία, καλούμε τον Ύπατο Εκπρόσωπο και όλα τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν στην απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυτής της τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης. Οι «Γκρίζοι Λύκοι» υποκινούν ένα κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και μίσους, συμμετέχοντας ήδη σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες εντός και εκτός Τουρκίας, σε Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρο και σε άλλα κράτη εκτός ΕΕ. Αποτελούν υπαρκτό κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές μας αρχές και αξίες και αυτό δεν μπορούμε άλλο να το ανεχόμαστε».

Υπογράψετε το αίτημα/αναφορά (petition) για την απαγόρευση των "Γκρίζων Λύκων" στην ΕΕ

Η Γαλλία στις 4 Νοεμβρίου προχώρησε στην διάλυση της τουρκικής, ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, η οποία ενεπλάκη και σε πρόσφατες βίαιες ενέργειες κατά της αρμενικής κοινότητας στην Γαλλία, ύστερα από απόφαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου μετά την σχετική εντολή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα τους τελευταίους δύο μήνες πληθαίνουν οι φωνές εντός των γερμανικών κομμάτων να προχωρήσει και η Γερμανία στην άμεση διάλυση και απαγόρευση της εθνικιστικής αυτής οργάνωσης, και μάλιστα σε μία χώρα όπου ζουν εκατομμύρια τούρκοι μετανάστες.

Κ.Μαυρίδης: Τέτοιες οργανώσεις απειλούν τα θεμέλια της δημοκρατίας και τις αξίες της ΕΕ

Σε δήλωση του στο euronews, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης αναφέρει ότι: «Θεώρησα καθήκον μου να προχωρήσω με τη δημιουργία αιτήματος/αναφοράς (petition), που καλεί σε πανευρωπαϊκή απαγόρευση των "Γκρίζων Λύκων" με οποιονδήποτε μανδύα, παρακλάδια ή εξαρτώμενων οργανώσεων τους. Γενικά, οργανώσεις που λειτουργούν με χρήση μίσους, εκφοβισμού και βίας εναντίον εθνοτικών ή κοινωνικών ομάδων, απειλούν τα θεμέλια της δημοκρατίας και στρέφονται ενάντια στις θεμελιακές αρχές και αξίες στις οποίες εδράζεται η ΕΕ"».

"Η πρωτοβουλία μου αυτή αποτελεί συνέχεια της επιστολής, που έστειλα με την στήριξη συναδέλφων μου Ευρωβουλευτών από διαφορετικά κράτη-μέλη και πολιτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων Προέδρων και Αντιπροέδρων Επιτροπών, Αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και των Πολιτικών Ομάδων κ.ά., προς τον Ύπατο Αρμοστή της ΕΕ/Αντιπρόεδρο, κ. Μπορέλ.

Πιο συγκεκριμένα, η μακροχρόνια δράση της εξτρεμιστικής και εγκληματικής οργάνωσης των "Γκρίζων Λύκων" εντός και εκτός Τουρκίας, είναι γνωστή: υποκινεί κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και μίσους και συμμετέχει σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες. Έχει δράση σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλο αριθμό πολιτών τουρκικής καταγωγής και είναι έκδηλη η προσπάθεια τους για πολιτική επιρροή μέσω της καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που έφυγαν καταδιωκόμενοι από την Τουρκία, βρήκαν καταφύγιο στην Ευρώπη αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των "Γκρίζων Λύκων", που δρουν στην Ευρώπη.

Έντονη δράση των "Γκρίζων Λύκων" παρατηρείται εδώ και χρόνια και στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, καλλιεργώντας κλίμα φανατισμού και απειλώντας και λιντσάροντας Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που ασκούν κριτική στο κατοχικό καθεστώς και στην Τουρκία. Απτό παράδειγμα της δράσης τους στην Κύπρο υπήρξε επίσης η εν ψυχρώ δολοφονία δύο Ελληνοκυπρίων συμπατριωτών μας το 1996, του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αλλά, ενώ οι δολοφόνοι είναι γνωστοί, τυγχάνουν της προστασίας του κατοχικού καθεστώτος και παραμένουν ατιμώρητοι.

Μετά την απόφαση της Γαλλίας τον περασμένο Νοέμβριο να προχωρήσει με απαγόρευση των "Γκρίζων Λύκων" και έναρξης παρόμοιων πολιτικών πρωτοβουλιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, θεωρώ ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαιτήσουμε ως ευρωπαίοι πολίτες από τις κυβερνήσεις μας να προστατεύσουν την κοινωνία μας και την δημοκρατία από τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση των ευρωπαϊκών μας αξιών, πάνω από τα όποια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Καλώ όσους πιστεύουν στις αξίες της ΕΕ, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, επειδή η υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ώστε να προχωρήσουν σε μια καθολική απαγόρευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των "Γκρίζων Λύκων" και των παρακλαδιών/εξαρτώμενων οργανώσεων τους, προστατεύοντας έτσι τους πολίτες αλλά και την ΕΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»