ΕΘΝΙΚΑ

Το Λιμενικό απαντά στην τουρκική μονταζιέρα: Fake News η κακομεταχείριση μεταναστών

Το Λιμενικό απαντά στην τουρκική μονταζιέρα: Fake News η κακομεταχείριση μεταναστών
InTime

Απάντηση στην προπαγάνδα των Τούρκων για κακομεταχείριση μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο έκανε λόγο για fake news που διασπείρονται στη γειτονική χώρα ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες.

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε για ακόμα μια φορά το αληθινό της πρόσωπο την Παρασκευή (19.03), καθώς τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για συνέχιση του διαλόγου με την Ελλάδα, ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας προχώρησε σε ακραία προπαγάνδα κατά της ελληνικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέβασε στα social media ένα βίντεο με το οποίο ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται πως η ελληνική ακτοφυλακή κακομεταχειρίστηκε μετανάστες και τους έριξε στη θάλασσα χωρίς σωσίβια έχοντας πάρει τα πράγματά τους. Η απάντηση ήρθε από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο με ανακοίνωσή του έδωσε απαντήσεις και έκανε λόγο για fake news από πλευράς των Τούρκων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναπαράγεται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Oι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. Είναι fake news που εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να σπιλώσει την εικόνα της χώρας με εκστρατεία παραπληροφόρησης και προώθηση ψευδών ειδήσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας, τι ανοίγει και πότε