ΕΘΝΙΚΑ

Εξοπλιστικά: Ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος στη θέση του Θεόδωρου Λάγιου

Εξοπλιστικά: Ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος στη θέση του Θεόδωρου Λάγιου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποφάσισε να ορίσει τον Αντιναύαρχο ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο ως Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Όπως σας είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr, το απόγευμα της Τετάρτης (21.04) επικράτησε αναστάτωση στο ελληνικό «Πεντάγωνο» μετά την πληροφορία ότι παραιτείται από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Θεόδωρος Λάγιος.

Σήμερα το μεσημέρι ο αντιπτέραρχος Θεόδωρος Λάγιος έκανε γνωστή την αποχώρησή του με επιστολή προς τον Υπουργό Άμυνας, καθώς αναβαθμίζεται. Λίγη ώρα αργότερα, από πλευράς ΥΕΘΑ ήρθε η επίσημη ανακοίνωση για τον αντικαταστάτη του, ο οποίος είναι ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Η ανακοίνωση:

«Μετά την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α) στη θέση του Συνδέσμου ΥΠΕΘΑ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων τοποθετείται ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος».

Η επιστολή του Θεόδωρου Λάγιου:

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO). Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.305 νέες μολύνσεις στην Αττική και 374 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά