ΕΘΝΙΚΑ

Απασφάλισε ο Ακάρ: Αν κοιτάξετε το χάρτη από το 1821 θα δείτε ποια είναι επεκτατική χώρα

Απασφάλισε ο Ακάρ: Αν κοιτάξετε το χάρτη από το 1821 θα δείτε ποια είναι επεκτατική χώρα

Προκλητικό παραλήρημα από τον Χουλουσί Ακάρ προσπαθώντας να πείσει ότι η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις!

«Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική και απειλητική γλώσσα, τις ψευδείς και εσφαλμένες δηλώσεις», διαμήνυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρέθηκε στα τουρκο-ιρακινά σύνορα για τον εορτασμό του μπαϊραμιού μαζί με το τουρκικό στράτευμα.

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική”, ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 και 2020 και θα δουν ποιος είναι επεκτατικός. Αυτό είναι εντελώς λάθος, δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και την πρακτική, είναι απειλές! Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να απαλλαγούν από αυτή τη ρητορική που κλιμακώνει την ένταση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία και προάσπιση των αδελφών μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο και των δικαιωμάτων τους. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά ποτέ δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να καταπατηθούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία είδους παραχώρηση, κανείς να μην περιμένει κάτι τέτοιο».

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε επίσης ότι: «εμείς παρ’ όλα αυτά, έχουμε φτάσει στο σήμερα ακολουθώντας τις δικές μας πολιτικές με πείσμα και επιμονή, χωρίς να προκαλούμε, κάτι που άνοιξε το δρόμο για πολιτικές συνομιλίες. Προσδοκία μας είναι με τις διαβουλεύσεις από τη μία και τις συναντήσεις για την αποφυγή συγκρούσεων από την άλλη, να ξεκινήσουν και οι συναντήσεις τις επόμενες ημέρες για στρατιωτικά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά