ΕΘΝΙΚΑ

Σε πανικό ο Ερντογάν από τα 6 ελληνικά Rafale: Υπόσχεται «κοπάδια» από μη επανδρωμένα σκάφη

Ερντογάν rafale αιγαίο
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Associated Press/Domenico Stinellis

Η άφιξη των 6 ελληνικών Rafale φαίνεται ότι έχει πανικοβάλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία.

Πανικό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η άφιξη των πρώτων έξι ελληνικών Rafale στην 114ΠΜ στην Τανάγρα την Τετάρτη, όπως αποκάλυψε εδώ και μέρες το Newsbomb.gr.

Έτσι εξηγείται και η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος την Κυριακή, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, όχι μόνο επανέφερε τη λογική της «Γαλάζιας Πατρίδας» αλλά με αφορμή την καθέλκυση της κορβέτας UFUK υποσχέθηκε «κοπάδια» από μη επανδρωμένα σκάφη για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

«Με την εμπειρία την οποία αποκτήσαμε από την κατασκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ναυπηγούμε οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη. Τώρα εργαζόμαστε πάνω στα συστήματα τα οποία, θα κυκλοφορούν σαν κοπάδι στις θάλασσες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα drone για να κάνει υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου εφαρμόζοντας μια διαφορετική τακτική σε σχέση με όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικά για την κορβέτα UFUK ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ανήκει στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και θα την διαχειρίζεται η MIT. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ, η UFUK θα δραστηριοποιείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με καθήκον να παρεμβαίνει σε ηλεκτρονικά συστήματα άλλων χωρών και άλλων πλοίων, να κατασκοπεύει και να συγκεντρώνει πληροφορίες.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας σε κάθε τομέα ενισχύουν τις δυνατότητές τους. Το νέο μας πλοίο το οποίο παραλαμβάνουμε, φέρνει νέες μεγαλύτερες δυνατότητες στις μυστικές μας υπηρεσίες. Με αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτουν λίγες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών και έχει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό πιστεύω πως θα αυξηθεί η ισχύς μας στην ξηρά, στους αιθέρες και στις θάλασσες» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor: Τρεις αποχωρήσεις και χαμός στο συμβούλιο του νησιού - «Κατέρρευσε» η Ευρυδίκη (video)