ΕΘΝΙΚΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αναχώρησε η ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία
Το απόγευμα της Κυριακής αναχώρησε το αεροσκάφος με την ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.
Newsbomb.gr

Αεροπλάνο cargo με ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε για την Ουκρανία το απόγευμα της Κυριακής (27/02) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Φωτογραφίες και βίντεο στο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.

Εκτός από τα δυο C-130 με αμυντικό εξοπλισμό, που αναχώρησαν νωρίτερα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, η Ελλάδα πήρε την απόφαση να στείλει και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε να σταλούν ήδη πρώτης ανάγκης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία.

Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής (27/02) ένα αεροπλάνο cargo γέμισε με φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες και νερά και αναχώρησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το Newsbomb.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τη διαδικασία της φόρτωσης του αεροσκάφους από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν αναλάβει την αποστολή.

Επικεφαλής της αποστολής έχει τεθεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος παραβρέθηκε στη διαδικασία και λίγο πριν την αναχώρηση προχώρησε σε δηλώσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: Είμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στην Ουκρανία

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, που δέχεται εισβολή από τη Ρωσία τα τελευταία τέσσερα 24ωρα, υπογραμμίζοντας πως αποφασίστηκε να δοθεί η κάθε δυνατή βοήθεια στον λαό της χώρας αλλά και στους Έλληνες ομογενείς που ζουν στην περιοχή.

«Από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής, η Ελλάδα με τους συμμάχους της ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στην κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία με κάθε τρόπο. Για αυτό συνοδεύουμε σήμερα την ανθρωπιστική βοήθεια με ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης. Η αλληλεγγύη μας, οι ευχές μας, οι προσευχές μας είναι δίπλα στον ουκρανικό λαό και τους ομογενείς μας, που υπέστησαν τόσο τραγικές απώλειες», ήταν τα λόγια του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr