ΕΘΝΙΚΑ

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν - Αδιανόητες δηλώσεις και προσωπικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν - Αδιανόητες δηλώσεις και προσωπικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Νέες προκλητικές δηλώσεις ερντογαν με προσωπικές αναφορές στον Κυριακο Μητσοτάκη

O Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι σταματούν οι συναντήσεις μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας.

«Σας είπα ότι σταματώ τις συναντήσεις με την Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από αυτήν. Ας αναλογιστεί η Ελλάδα στο εξής τι θα κάνει», δήλωσε ο «Σουλτάνος», απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Τότε είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως δεν θα του ξαναμιλήσει. «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του», είχε πει.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν έστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κύπρο.

Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας του είπε ότι έχει δίκιο να λέει ότι «η άμυνά μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές διαθέσεις είναι το Διεθνές Δίκαιο».

Και συνέχισε: «Είναι οι ισχυρές μας συμμαχίες, είναι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και με ήρεμη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οποιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες της καλής διπλωματικής πρακτικής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτίμησε ότι αυτή η προσέγγισή τελικά είναι η ορθή και ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι και στις πιο δύσκολες συγκυρίες. «Άποψή μου ήταν και είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν», τόνισε.

Ο Χουλουσί Ακάρ τα...γύρισε

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς αφού έσυρε τα εξ αμάξης στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, τώρα αναφέρει πως είναι σημαντικό να μη διακοπεί η επικοινωνία ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα!

«Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του NATO.

«Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία» πρόσθεσε ο Ακάρ, αναφερόμενος στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο περιθώριο της Συνόδου.