ΕΘΝΙΚΑ

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Η Άγκυρα «κόβει» το Αιγαίο στα δύο με νέα παράνομη ΝΟΤΑΜ

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Η Άγκυρα «κόβει» το Αιγαίο στα δύο με νέα παράνομη ΝΟΤΑΜ
Έτοιμος και όπως όλα δείχνουν αποφασισμένος να ανεβάσει κατακόρυφα το θερμόμετρο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο | Ειδήσεις:Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας συνεχίζεται με καθημερινές σχεδόν τις αμφισβητήσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Για ακόμα μια φορά η Άγκυρα επιχειρεί να αμφισβητήσει επί του πεδίου ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και να «κόψει» το Αιγαίο στα δύο.

Όπως αποκαλύπτει το Mega, η Τουρκία δέσμευσε παράνομα με την ΝΟΤΑΜ 4050/22 περιοχές για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος για ένα μήνα.

Τα έξι σημεία του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Έτοιμος και όπως όλα δείχνουν αποφασισμένος να ανεβάσει κατακόρυφα το θερμόμετρο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak θα απλώσει στη Μαδρίτη, βεντάλια έξι σημείων εκ των οποίων το ένα θα είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα θα θέσει θέμα:

1.Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
2.Άνοιγμα διαδρόμου για τα σιτηρά Ουκρανίας και Ρωσίας (υπό την ηγεσία Τουρκίας)
3.Πολέμου Ρωσίας Ουκρανίας
4.Ελληνικών προκλήσεων (αποστρατικοποίηση νησιών)
5.Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης
6.Τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στα σύνορα Συρίας

Δείχνοντας πως τα δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο δεν απέχουν από τα θέλω της τουρκικής κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας έθεσε και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών αφήνοντας παράλληλα και έμμεσες απειλές κατά τις Ελλάδας.

«Τα νησιά θα αποστρατιωτικοποιηθούν σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Ως Τουρκία θα το κάνουμε αυτό. Θα το αμφισβητήσουμε. Κι όπου φτάσει αυτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι.

Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν από το MEGA σχετικά με τις απανωτές αναφορές από την πλευρά της Τουρκίας στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών απάντησαν ως εξής:

«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιγράφεται στο άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Όποιος ενδιαφέρεται να το συζητήσει ας προσπαθήσει να διευθετήσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας με προσφυγή στη Χάγη ή να υπολογίσει το κόστος μιας απάντησης, σε μια απερισκεψία, με τρόπο που δεν θα το περιμένει…».

Η Αθήνα συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο και σε αυτό το πλαίσιο αύριο ο Νίκος Δένδιας θα δει τον Αρμένιο ομόλογό του.