ΕΘΝΙΚΑ

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Διαμηνύει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να διστάσει και θα συνεχίσει με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως θα διεκδικήσει τα δήθεν δικαιώματα της Τουρκίας.

«Αύριο θα πάμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», σημείωσε.

Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, χωρίς δισταγμό.

Αναφερόμενος μάλιστα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, ο Ερντογάν γνωστοποίησε πως «μόλις τελειώσουν οι προετοιμασίες μας για την ολοκλήρωση των ελλείψεων του διαδρόμου ασφαλείας που έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε στα σύνορά μας με τη Συρία, θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις».

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα εκφράσει στους συνομιλητές του με έγγραφα, πληροφορίες και εικόνες, την «υποκρισία που επιδεικνύεται για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK/YPG και η FETO».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε να μοιράζει «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς», λέγοντας πως έχει βρεθεί υψηλής ποιότητας πετρέλαιο σε δύο πηγάδια στα Άδανα όπου πραγματοποιήθηκαν έρευνες. «Η αποθεματική αξία του πετρελαίου υπολογίζεται περίπου σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια», είπε ο Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων