ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ζητά ισλαμική δράση για τη μειονότητα στη Θράκη

Ερντογάν: Ζητά ισλαμική δράση για τη μειονότητα στη Θράκη
O Ταγίπ Ερντογάν.
ap

O Toύρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ζητά ισλαμική δράση για τη μειονότητα στη Θράκη – Η απάντηση της Αθήνας

Στη ρητορική των προκλήσεων επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για ακόμα μία φορά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και μάλιστα έκανε λόγο για «διωγμούς» στη χώρα μας αλλά και στην Κύπρο.

Ανασύροντας από το παρελθόν το ρόλο του προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων, ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και αγνοώντας τις προβλέψεις της Λωζάννης μίλησε για παράνομες πρακτικές της Ελλάδας, καλώντας μάλιστα τον ισλαμικό κόσμο σε δράση.

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Κατάσχονται οι περιουσίες των βακουφιών τους. Δεν επιτρέπεται να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Οι ταυτότητες τους αρνούνται. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στις διώξεις των αδελφών μας στην Ελλάδα», ανεφέρε.

«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη απολαμβάνει πλήρως τα δικαιώματά της, με βάσει και το Σύνταγμα, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι «η χώρα μας είναι μια χώρα που σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προκύπτουν από το ελληνικό Σύνταγμα. Η ιστορία προσφέρει απλόχερα παραδείγματα πώς είχαν συμπεριφερθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλες χώρες και συγκεκριμένα η Τουρκία».

Την ίδια ώρα κι ενώ η ελληνο-αιγυπτιακή στρατηγική συνεργασία φαίνεται ότι ενοχλεί σφόδρα την Άγκυρα, η Άγκυρα προαναγγέλλει προσέγγιση με το Κάιρο, χωρίς όμως χειροπιαστά αποτελέσματα.

«Οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υφυπουργών ενδέχεται να επαναληφθούν σύντομα. Ενδέχεται να διοριστεί πρεσβευτής στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες», υποστήριξε o υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην επίθεση φιλίας της Τουρκίας προς την Αίγυπτο αναφέρθηκε και ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας ανυπόστατα την Ελλάδα για αντιτουρκική προπαγάνδα: «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Συνεχώς έρχεται πάνω μας, μιλάει από εδώ και από εκεί. Κάνουν πολλές διαφορετικές εκστρατείες στην Ευρώπη».

Με αφορμή την ημέρα της Μεσογείου, ο Νίκος Δένδιας αναδεικνύει την ανάγκη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο.

«Η δέσμευση στις κοινές μας αξίες συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας, με βάση τις κοινές αρχές, ακρογωνιαίος λίθος των οποίων είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η κοινή μας ιστορία, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις στην περιοχή μας θέτουν τα θεμέλια για πιο εντατική συνεργασία», τόνισε ο Νίκος Δένδιας που συμμετέχει την Τρίτη στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, με την κατάσταση στην Ουκρανία και τη διεύρυνση της Συμμαχίας να κυριαρχούν την ατζέντα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Δεν θα ζητήσουμε άδεια για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα υποφέρει στην Ελλάδα»

Το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει τα κατεχόμενα κέντρο παγκόσμιας μαφίας