ΕΘΝΙΚΑ

Οι Τούρκοι απειλούν να πλήξουν την Αθήνα με... πύραυλο Tayfun!

Οι Τούρκοι απειλούν να πλήξουν την Αθήνα με... πύραυλο Tayfun!

Για ακόμη μια φορά ο τουρκικός Τύπος ανακαλύπτει αφορμές για να καταφέρεται κατά της χώρας μας, πλέον και με απειλές... χτυπήματος κατά της Αθήνας!

Yστερία για τα νησιά και τους εξοπλισμούς επικρατεί στα τουρκικά ΜΜΕ. Οι Τούρκοι αναλυτές συνεχίζουν προκλητικά να κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για… το αυτονόητο που οφείλει να κάνει ένας Έλληνας πρωθυπουργός, δηλαδή τις συμμαχίες που συνάπτει και τα εξοπλιστικά προγράμματα όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

"Τους εκνευρίζει ότι φτάνουν τώρα νέα σύγχρονα όπλα γαλλικά, αμερικανικά στα νησιά και ότι ενισχύονται περισσότερο τα νησιά, και ότι η Ελλάδα παραλαμβάνει F-16 Viper και Rafale που η Τουρκία δεν έχει" σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

"O Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κάνει κάτι που η Ελλάδα δεν είχε κάνει από την ίδρυσή της. Ανέπτυξε σχέσεις με τις χώρες που η Τουρκία είχε προβλήματα. Όπως με την Αίγυπο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και με το Ισραήλ και υπέγραψαν μαζί ειδικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παρόλο που με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ πήγε και έκανε αμυντικές συμφωνίες με τις χώρες αυτές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Χασάν Οζτούρκ.

"Τώρα στρατιωτικοποιούν τα νησιά του Αιγαίου κι εμείς λέμε το εξής… Βασιζόμενοι στις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία αυτών των νησιών" πρόσθεσε προκλητικά ο Οζτούρκ.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να χτυπήσει την Αθήνα με πυραύλους Tayfun αν όπως λέει "δεν καθίσει φρόνιμη".

Σήμερα ο τουρκικός Τύπος παρουσιάζει στα πρωτοσέλιδά του τις προκλητικές απειλές του Ερντογάν:

TURKIYE ''AN ΔΕΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΗΣΥΧΑ ΜΕ ΤΟΝ TAYFUN ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ KAI THN AΘΗΝΑ"

Τουρκία

ΑΚSAM ''AN H AΘΗΝΑ ΔΕΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο TAYFUN ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

Τουρκία

Πηγή: skai.gr