ΕΘΝΙΚΑ

Επισκέψιμο σύντομα για το κοινό το επιβλητικό «Μνημείο των Αθανάτων» μέσα στο ΥΠΕΘΑ

Επισκέψιμο σύντομα για το κοινό το επιβλητικό «Μνημείο των Αθανάτων» μέσα στο ΥΠΕΘΑ

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, επιβλητικό μνημείο, στο οποίο αναγράφονται  τα ονοματεπώνυμα 121.692 πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους με την άσβεστη φλόγα που φωτίζει για πάντα τα ονόματα των 121.692 πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους. Το μνημείο εγκαινιάστηκε στις 29 Νοεμβρίου 2023 και βρίσκεται εντός του χώρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ, Το Μνημείο των Αθανάτων πολύ σύντομα θα καταστεί επισκέψιμος χώρος για στρατιωτικούς και πολίτες που δεν υπηρετούν στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Αλεξάνδρου Παπάγου».

Το ΓΕΕΘΑ προσανατολίζεται κατά τις εργάσιμες ημέρες να δέχεται σχολεία, σχολές κλπ, ενώ κατά τις αργίες και τα σαββατοκύριακα να είναι ανοιχτό για λοιπούς πολίτες που θα θέλουν να το επισκεφθούν.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ (banner) με πληροφορίες αποκλειστικά για το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους.

Τέλος, θα υπάρξει δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) περιήγησης μέσα από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ με σκοπό την γνωριμία με το Μνημείο μέσω διαδραστικών τρόπων [εικονική (virtual) ξενάγηση].

Μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα γίνουν τα εξής:

-Κατάρτιση και εκτύπωση μικρού ενημερωτικού φυλλαδίου με τα στοιχεία «ταυτότητος» και τους συμβολισμούς του Μνημείου, προς διανομή στους επισκέπτες.

-Παροχή εξειδικευμένης ξενάγησης με απαραίτητες πληροφορίες στα ελληνικά, με δυνατότητα ακρόασης της ξενάγησης και σε άλλες γλώσσες μέσω εφαρμογής σε τηλέφωνα σύγχρονης τεχνολογίας (smartphone).

-Δημιουργία ηχογραφήματος (podcast) για το Μνημείο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του ΓΕΕΘΑ.

-Αργότερα και κατόπιν χωροταξικής μελέτης του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου, εξετάζεται η κατασκευή καλαίσθητου καταστήματος δώρων (gift shop) και πιθανόν μικρού κυλικείου για προμήθεια νερού.

Τέλος, προ της ενάρξεως επισκέψεων του κοινού έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις όλων των Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών της Ελλάδος.

Σχετικές ειδήσεις