ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Χέιγκελ στις ΗΠΑ

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Χέιγκελ στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα έχει επαφές με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ.

Οι κύριοι Αβραμόπουλος και Χέιγκελ θα συναντηθούν την Τρίτη στο Πεντάγωνο και θα συζητήσουν όλο το φάσμα των εξελίξεων (Βαλκάνια, Τουρκία, Αίγυπτος, Συρία, Μεσανατολικό).

Θα εξετάσουν επίσης συγκεκριμένους τρόπους για περαιτέρω βελτίωση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι Αμερικανοί επενδύουν στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας, θεωρώντας την χώρα μας «αξιόπιστο εταίρο». Κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής 'Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του, αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί το «άριστο επίπεδο» της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και στο πλαίσιο των Ευρωατλαντικών δομών.

Επίσης, θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ελλάδα μεταχειρισμένα αμυντικά συστήματα στο πλαίσιο της αμερικανικής βοήθειας στην χώρα μας.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τον Χέιγκελ για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» (PfP).