ΕΘΝΙΚΑ

Τσάρκα για καφέ στα νησιά θέλουν οι Τούρκοι

Τσάρκα για καφέ στα νησιά θέλουν οι Τούρκοι

Θέλουν βίζα σύντομης διάρκειας - Τι υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Χορήγηση βίζας σύντομης διάρκειας για να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά θέλουν οι Τούρκοι και από ελληνικής πλευράς ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης υποσχέθηκε στους Τούρκους συνομιλητές του ότι η Αθήνα θα καταβάλλει προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε.

«Συνήθη ζητήματα ρουτίνας στην έκδοση θεωρήσεων ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρουν τη λύση τους. Έχουμε πολλούς φίλους από την Τουρκία, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά για έναν καφέ και να επιστρέψουν στη χώρα τους. Έχουν δίκιο, ότι θα έπρεπε να μπορούν να το πράξουν. Αφού πραγματοποιείται αυτή η πρακτική με άλλες χώρες, γιατί όχι και με την Τουρκία; Αυτή τη στιγμή εργάζονται (σ.σ. στην Ε.Ε.) σε αυτό το σχέδιο, αλλά με την αβεβαιότητα για την επιτυχία του αποτελέσματος», φέρεται να σχολίασε ο κ. Μαχαιρίδης σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που έδωσε έκταση και προβολή στην «βόλτα για καφέ»!

Από την τουρκική τηλεόραση!

Οι αναφορές αυτές, που προβλήθηκαν και από την κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας, έγιναν κατά τη διάρκεια διημερίδας με θέμα «Ελληνοτουρκική συνεργασία για τον τουρισμό» που διοργάνωσαν στη Ρόδο η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Τουρκίας TÜRSAB και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. έδειξαν να κατανόησαν τις σκέψεις της Ελλάδας αναφορικά με την Τουρκία στο θέμα της πιλοτικής βίζας.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB