ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικός «εμφύλιος» στη Θεσσαλονίκη

Τουρκικός «εμφύλιος» στη Θεσσαλονίκη

Βαλτοί κλακαδόροι επιχείρησαν να προκαλέσουν κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προσβάλλοντας τον Τούρκο υπουργό Υγείας

«Φερετζέ» για να κρύψουν την εκτός έδρας αποδοκιμασία από μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της ισλαμικής υστερίας που έχει καταλάβει την κυβέρνηση του Ρετσέπ Ερντογάν χρησιμοποιούν κύκλοι του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου Άγκυρας σχετικώς με τη δήθεν σκόπιμη καθυστέρηση του τουρκικού τραίνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Υγείας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου στην συμπρωτεύουσα για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ!

Αυτό λοιπόν που προκύπτει από τα δημοσιεύματα μερίδας του τουρκικού τύπου είναι ότι στην αυλή του σπιτιού που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και τώρα είναι Μουσείο, μερίδα από τους συγκεντρωμένους που είχαν μεταβεί για να ακούσουν το φιλο-ισλαμιστή υπουργό και φίλο του κ. Ερντογάν (που έχει γεννηθεί μάλιστα στην Κομοτηνή), δηλαδή του κ. Μουεζίνογλου φώναξε συνθήματα για το κοσμικό κράτος - κίνηση που ερμηνεύεται και από σώφρονες Τούρκους ότι είναι μια αποδοκιμασία της ισλαμικής πολιτικής του Ερντογάν ενόψει εκλογών!

«Είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ, η Τουρκία είναι κοσμική και κοσμική θα μείνει» φώναξαν πολλοί από τους τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνους που συγκεντρώθηκαν και οι φωνές των οποίων διέκοψαν, όπως γράφει ο τουρκικός τύπος, τον Τούρκο υπουργό, καθώς μιλούσε στον κήπο του σπιτιού του Ατατούρκ.

«Ταξίμ, παντού»

«Παντού είναι Ταξίμ, παντού είναι αντίδραση. Η Τουρκία είναι κοσμική και κοσμική θα μείνει», γράφουν οι εφημερίδες - όχι όλες πάντως! Η εφημερίδα Sozcu π.χ. έχει τίτλο «Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του υπουργού στο σπίτι του μεγάλου ηγέτη» και μιλά για πολλούς από τους συγκεντρωθέντες που φώναζαν συνθήματα όπως «Είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ, η Τουρκία είναι κοσμική και κοσμική θα μείνει».

Η Hurriyet αναφέρεται στο σύνθημα «είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ, η Τουρκία είναι κοσμική και κοσμική θα μείνει».

Οι ψευτιές των Τούρκων

Υπό το πρίσμα αυτό οι σκληροπυρηνικοί τουρκικοί κύκλοι διέδωσαν ψεύδη ότι τάχα οι Έλληνες καθυστέρησαν σκόπιμα το τρένο στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να μην πάνε στην εκδήλωση ο κ. Μουεζίνογλου και οι προσκεκλημένοι του.

Αυτό όμως είναι ψέμα διότι οι Τούρκοι πήγαν στα σύνορα με ένα πανάρχαιο και βραδυκίνητο τραίνο που καθυστέρησε 2 ώρες και έτσι «μπλόκαρε» όλο το δρομολόγιο!

Μάλιστα για να δημιουργήσουν κλίμα στο δρόμο σταμάτησαν στις 9.05' το πρωί, ώρα που πέθανε ο Ατατούρκ , και έκαναν προσευχή και είπαν τον εθνικό τους ύμνο- άλλη μια πρόκληση μαζί με τα ψεύδη περί σκόπιμων καθυστερήσεων!

Για τους γνωρίζοντες - πέραν του ανθελληνισμού του κ. Μουεζίνογλου- οφείλονται όπως είπαμε στις διαμαρτυρίες των φιλοκεμαλιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Θεσσαλονίκη.

Αυτές ήθελαν να σκεπάσουν και έστησαν ως... «φερετζέ» τα των καθυστερήσεων. Γι' αυτό και επισήμως ο κ Μουεζίνογλου δεν είπε τίποτε κατά της Ελλάδας - τουλάχιστον αυτή την φορά!

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB