ΕΘΝΙΚΑ

«Παιχνίδι» εθνικής σημασίας από τον Δημ. Αβραμόπουλο

«Παιχνίδι» εθνικής σημασίας από τον Δημ. Αβραμόπουλο

Το γεωστρατηγικό στίγμα της Ελλάδας δίνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε πολύ σύντομο διάστημα κλήθηκε πάλι να δώσει το στίγμα της Ελλάδας και να αναλύσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος θα δώσει ομιλία στην έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Σχολής Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, σήμερα. Κύριο θέμα της ομιλίας είναι «Ο νέος γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδος».

Αξιόπιστη πηγή επισήμανε ότι πριν ακόμα από την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έχει μιλήσει με κυβερνητικούς παράγοντες των ΗΠΑ και έχει ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για την κατάσταση στη χώρα μας.

Ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να έχει επισημάνει ότι το πρώτο βήμα για την υπέρβαση της κρίσης είναι η αισιοδοξία, το δεύτερο η πίστη και το τρίτο -αλλά κυρίαρχο- η σκληρή δουλειά.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση το στίγμα της προσπάθειας δίνει η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τον υπουργό.

Θυμίζει μάλιστα τη ρήση του Σοφοκλή ότι «μικρού δι' αγώνος ου μέγα έρχεται κλέος», δηλαδή δεν υπάρχει δόξα σε όποιον επιλέγει την ήσσονα προσπάθεια. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επισημάνει στους συνομιλητές του ότι σ' αυτή τη φάση, η κυβέρνηση αγωνίζεται ώστε να επιτύχει τις δεσμεύσεις της από τα Μνημόνια χωρίς πρόσθετα μέτρα και επιβαρύνσεις εις βάρος του δοκιμαζόμενου λαού.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Αύριο Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι προσκεκλημένος σε πρόγευμα από το European Club του Harvard Kennedy School. Εκεί θα μιλήσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου, με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την πορεία της Ευρώπης προς την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και με αντιπροσωπεία του American Jewish Committee (AJC).

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB