ΕΘΝΙΚΑ

Μετρ της ίντριγκας ο Νταβούτογλου

Μετρ της ίντριγκας ο Νταβούτογλου

Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας, αλλάζοντας τα δεδομένα που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1999. Μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, μετέβη στα Κατεχόμενα της Κύπρου όπου είχε επαφές με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους κ. Δερβίς Έρογλου και εξέφρασε ποικίλων ερμηνειών υπόνοιες.

Όπως λένε πολύ έγκυρες πηγές, τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκάλεσαν ικανοποίηση σε συγκεκριμένα κέντρα της Άγκυρας.

Στις αναφορές τους, οι Τούρκοι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αμήχανος, όχι πολύ καλός γνώστης των θέσεων που έχουν διαχρονικά οι δύο χώρες σε θέματα που άπτονται των διμερών διαφορών τους και το κυριότερο, σε αναφορά του τουρκικού ΥΠΕΞ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος για το ότι «οι προσωπικού χαρακτήρα πολιτικοί σχεδιασμοί του δεν αφήνουν χρόνο να ενημερωθεί για το Κυπριακό, περί του οποίου δεν φαίνεται να γνωρίζει τη στρατηγική της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων ως γραμμή άμυνας στους αντικειμενικούς σκοπούς που έχουν θέσει από κοινού η Τουρκία και η ‘ΤΔΒΚ’…».

DAV2723423

Κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα λοιπόν, ο κ. Νταβούτογλου έπαιξε πολύ καλά τα παιγνίδι του. Αφού «ζύγισε» τον κ. Βενιζέλο και διαπίστωσε ποιες ήταν οι αντιλήψεις, ως καλός μαθητής της βυζαντινής διπλωματίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε δηλώσεις με τις οποίες προσπάθησε να δώσει την εντύπωση του «τρίτου» καλώντας τον κ. Έρογλου και τον Πρόεδρο κ. Ν. Αναστασιάδη να συναντηθούν για να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν για το Κυπριακό.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Η άγνωστη κατάρα της οικογένειας Μαρτίνου

Κώστας Γιαννίκος: Οι δύσκολες ώρες στη φυλακή