ΕΘΝΙΚΑ

Το «USS George H.W. Bush (CVN-77)» στο Φαληρικό Ορμο

Το «USS George H.W. Bush (CVN-77)» στο Φαληρικό Ορμο

Σε «κλοιό» μπαίνει μια μεγάλη περιοχή του Φαληρικού όρμου, όπου πρόκειται να αγκυροβολήσει το τεράστιο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «USS George H.W. Bush (CVN-77)», στην διάρκεια της επίσκεψής του στην χώρα μας.

Το μήκους 332,8 μέτρων αεροπλανοφόρο, που φέρει το όνομα του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ George H.W Bush του πρεσβύτερου, ο οποίος ήταν ναυτικός αεροπόρος κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έχει ενταχθεί στον 6ο Στόλο.

Το «USS George H.W. Bush (CVN-77)», που έχει έδρα στη Ναυτική Βάση του Norfolk, στην Βιρτζίνια είναι το δέκατο και πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Η κατασκευή του, που άρχισε το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2009, κόστισε 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο πλοίο είναι προσγειωμένα 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα, χωρισμένα σε 8 μοίρες αεροσκαφών ενώ το ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμά του αποτελείται από 3.200 στελέχη του ΠΝ και 2.480 στελέχη του αεροπορικού τομέα.

Στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου, στη Ανατολική Μεσόγειο εντάχθηκε το σκάφος στις 24 Φεβρουαρίου. Κυβερνήτης είναι ο Αντιναύαρχος DeWolfe Miller.