ΕΘΝΙΚΑ

Συγκίνηση στην τελετή ορκωμοσίας νέων Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2014 (pics)

Συγκίνηση στην τελετή ορκωμοσίας νέων Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2014 (pics)

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2014 «Επιλοχία (ΜΧ) Χαρίτωνα Καλαϊτζίδη».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» κ. Βασίλειος Τελλίδης, οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου και συγγενών των αποφοιτησάντων σπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κόσμος που παρακολουθούσε είχε μια ασυνήθιστη αντίδραση.

Σαν να είχε προηγηθεί συνεννόηση, ξαφνικά όλοι μαζί με μια φωνή έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί που παραβρίσκονταν μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΣ εντυπωσιάστηκαν από την απρόσμενη και ασυνήθιστη αυτή αντίδραση του κόσμου.

Πολλοί είπαν ότι η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της συναισθηματικής φόρτισης του κόσμου , ο οποίος βιώνει δύσκολες στιγμές λόγω της κρίσης που έχει οδηγήσει σε απόγνωση στον κόσμο που αναζητά μέσα από το εθνικό φρόνημα να εμψυχωθεί και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η μουσική που ακούγονταν από τη στρατιωτική μπάντα ήδη είχε προκαλέσει ψυχική φόρτιση και όταν ξεκίνησαν οι Μόνιμοι Λοχίες να ψάλουν τον εθνικό ύμνο, με μιας όλος ο κόσμος που ήταν εκεί τους ακολούθησε. Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε σε όλη την ευρύτερη περιοχή!

Διαβάστε επίσης:

Ο Ίκαρος από την Κύπρο που συγκίνησε στον Αβραμόπουλο (pics)