ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλούν οι Τούρκοι: Αμφισβητούν το Αγαθονήσι οι Κεμαλιστές!

Προκαλούν οι Τούρκοι: Αμφισβητούν το Αγαθονήσι οι Κεμαλιστές!

Με περίσσιο θράσος η τουρκική αντιπολίτευση ανακινεί το θέμα των «διεκδικούμενων» νησιών στο Αιγαίο

Ο υπαρχηγός του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, των «Κεμαλιστών», Σεζγκίν Τανρίκουλου, με ερώτηση την οποία υπέβαλε στην τουρκική βουλή ζητά από τον υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα δημιούργησε στρατιωτικά φυλάκια σε δυο νησιά τα οποία, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία και τα οποία η Ελλάδα είχε προηγουμένως καταλάβει αμαχητί.

Ο κ. Τανρίκουλου αναφέρει ότι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων δείχνουν τον αρχηγό του ελληνικού Στρατού να επιθεωρεί τις στρατιωτικές βάσεις στα νησιά. Εικάζεται ότι πρόκειται για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, τα δύο νησιά που, κατά την πάγια τουρκική τακτική, αμφισβητούνται.

«Είναι αλήθεια», ρωτά ο κ. Τανρίκουλου, ότι «δημιουργήθηκαν στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά όπως αναγγέλλουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις; Αν αυτό αληθεύει, τι έκανε η Τουρκία σχετικά; Επί πόσο διάστημα ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στα δυο νησιά; Ποια είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τα άλλα (διεκδικούμενα) νησιά; Πόσα είναι τα (διεκδικούμενα) νησιά τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων;»

Καλά θα κάνουν οι Τούρκοι να καθίσουν ήσυχα και να μην διεκδικούν εδάφη που δεν βρίσκονται στην κατοχή τους...

Διαβάστε επίσης:

Hurriyet: Πουλούν σωσίβια σε πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Γονείς των Γιαζίντι δίνουν το αίμα τους για τα παιδιά τους!

40 χρόνια από τον δεύτερο εφιάλτη του Αττίλα (pics-vid)

«Στο κόκκινο» η ανεργία των Ελλήνων και στη Γερμανία-43.513 ζουν με επιδόματα