«Φοβίζει» τους Σκοπιανούς η νέα θέση του Κωσταράκου στη ΕΕ

newsbomb

«Φοβίζει» τους Σκοπιανούς η νέα θέση του Κωσταράκου στη ΕΕ

Η επιλογή του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στην θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής στην ΕΕ δεν άρεσε καθόλου στους Σκοπιανούς.Με αφορμή τη σημερινή έναρξη των καθηκόντων του, η σλαβική εφημερίδα «Βέτσερ» δημοσιεύει άρθρο για τον 'Ελληνα στρατιωτικό.

Τα καθήκοντα του προέδρου τονίζει η εφημερίδα "είναι να καθοδηγήσει το έργο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι η υψηλότερη στρατιωτική αρχή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ".

Συγκεκριμένα αναφέρει «Ο Έλληνας στρατηγός θα ενεργεί ως στρατιωτικός σύμβουλος της Υπάτου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι».

Επισημαίνει πως «ο Κωσταράκος, θα είναι το κύριο πρόσωπο επαφής για τους διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του οποίου συμμετέχει και ο δικός μας στρατός».

Ενημερώνει πως «ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Πατρίκ ντε Ρούσι, από τη Γαλλία, που βρίσκεται στη θέση αυτή από το Νοέμβριο του 2012».

Τέλος, αναφέρει πως ο στρατηγός ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπηρετούσε πριν ως αρχηγός της Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved