ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Ελπιδοφόρα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα»

ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Ελπιδοφόρα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα»

Τα Σκόπια- FYROM, ελπίζουν να δημιουργηθούν καλές σχέσεις με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας που θα οδηγήσουν στην επίλυση της ονομασίας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, Νίκολα Ποπόσκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Ο Αλβανός υπουργός μίλησε για τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, λέγοντας ότι αναμένει μια γόνιμη συνεργασία με την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο αντισυμβαλλόμενων στα Τίρανα, συζητήθηκαν, επίσης, μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η Συμφωνία της Οχρίδας, η εδαφική διαχείριση των υδάτων και της συνεργασίας Αλβανίας- FYROM για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Όσον αφορά τα θέματα αυτά ο υπουργός των Σκοπίων σημείωσε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για το σεβασμό της συμφωνίας της Οχρίδας, όπως επίσης και το έργο του ποταμού Ράντικα που θα επηρεάσει και τις δύο χώρες.

Οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι το έργο αυτό βρίσκεται στο στάδιο της εποπτείας από την Παγκόσμια Τράπεζα για να διαπιστωθούν οι συνέπειες του έργου στο περιβάλλον, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις